Dans med idé

Som en del av det nordiska projektet Gränslös nykterhet inbjöd NGR till en temakurs under rubriken Dans med idé.

Kursen vände sig till dom som ser dansen i dess olika former som en möjlighet att skapa och utveckla lokal verksamhet inom nykterhetsrörelsen.

Kursen pågikk under åtta veckor och bestod av tre delar.

1. En distansdel under tre veckor som startade den 13 april.
(Du deltar i en grupp på Facebook där vi diskuterar dansen som metod i att utveckla verksamheten. Vi träffas på ett videomöte och diskuterar tillsammans hur ny verksamhet kan skapas med dansen som metod. Under hela distansperioden jobbar vi tillsammans i gruppen på Facebook.)

2. En träff den 7 – 10 maj i Reykjavik på Island.
(Under träffen utbyter du erfarenheter med de andra deltagarna, dansar, lär nytt, delar med dig av dina tankar och tar del andras. Tillsammans hittar vi nya möjligheter för att starta eller utveckla den lokala verksamheten utifrån våra olika förutsättningar.)

3. En distansdel under fyra veckor där man planerade för start av verksamhet, deltok i två videomöten med dem som var på träffen, fortsätter planeringen för att sedan genomföra en verksamhetsidé med dansen som centralt innehåll. Kursen är slut den 5 juni.

V 1. Presentation och introduktion av deltagare och kurs

V 2. Videomöte – samtal och genomgång av uppgifter inför träffen

V 3. Eget arbete med uppgifter inför träffen

V 4. Träff på Island 7 – 10 maj 2015
Dansen som metod och möjlighet Praktiskt utbyte av erfarenheter och metoder Lokala inslag
Kreativt arbete Hur skapar vi lokal verksamhet?

V 5. Fortsatt planering hemma och på nätet Hemarbete

V 6. Videomöte, planering / genomförande av lokala aktiviteter

V 7. Planering/ genomförande av lokala aktiviteter

V 8. Videomöte Utvärdering Fortsättning?

Som kursdeltagare fikk du dela med dig av dina erfarenheter och din lust och vilja att starta eller utveckla en verksamhet där dansen står i centrum. Man behövde ha tillgång till internet och finnas på Facebook.

Genom kursen fikk man inspiration och verktyg att genomföra en verksamhetsidé med dansen som tema, en upplevelsebaserad kurs på Island under fyra dagar och minnen för livet. Man fikk  också ett nätverk med andra från hela Norden som delar samma intresse för dans.

Kursen var kostnadsfri inklusive mat och logi under träffen på Island. Tack vare projektmedel från Stiftelsen Ansvar För Framtiden och medel från NGRs Ungdomsfond kan vi i vissa fall subventionera deltagares resa helt eller delvis.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *