Velkommen til Nykterhetsakademin 2.0 i 2019 – 2020

NGR arrangerer Nykterhetsakademi i 2019 – 2020.

Kurset legges opp som følger:

Tre fysiske treff:

  • Treff 1: Wennelsberg Folkehøyskole i Stockholm, 25.-28.april 2019

    Fokus för denna träff kommer vara folkrörelser och samhällsutveckling, organisation och opinionsbildning. Vi kommer bland annat att få möta den svenska forskaren Johan von Essen och ta del av hans forskning om engagemang.

  • Treff 2: Haraldsheim i Oslo, 24. – 27.oktobe 2019

    En träff där inriktningen är alkoholpolitik. Vi har i Norden gemensamma utmaningar, inte minst kring hoten mot våra detaljhandelsmonopol för alkohol. Vi kommer att få ta del av aktuell forskning, lära oss allt om alkoholpolitikens grunder och prata om aktuella alkoholpolitiska utmaningar. Vi kommer också att träna på argumentationsteknik och hur man tar en debatt.

  • Treff 3: Vaasa, Finland, 31.01. – 02.02. 2020.

    Tredje och sista träffen handlar om narkotikapolitik; forskning, trendspaning, aktuell debatt om avkriminalisering, legalisering och restriktiv narkotikapolitik. Vår programledare Staffan Hübinette kommer att ge oss en inblick i vad som händer i legaliseringens kölvatten med konkreta exempel bland annat från Colorado, USA.

Hjemmearbeid:

Det legges opp til mindre hjemmeoppgaver mellom hver kurshelg. Det kan være å skrive debattartikler, leserinnlegg eller gjøre en annen form av utviklings eller påvirkningsarbeid.
Det vurderes også én videokonferanse mellom hvert treff.

Som deltaker setter du opp et mål for din egen utvikling og et mål for din organisasjons utvikling. Hva du vil utvikle og arbeide med bygger delvis på dine egne interesser. Arbeidet kan med fordel skje i samarbeid med andre kursdeltakere.

Kursleder:

Kursleder er svenske Staffan Hübinette.

Pedagogikk:

Kursinnholdet påvirkes i stor grad av dem som deltar på kurset. Deltakernes erfaringer og interesser er en viktig del av kursets utformning. Ved hver samling kommer det inn forelesere som deler forskning og annen kunnskap som deltakerene siden får bearbeide gjennom egne refleksjoner alene og i gruppe.

Har du spørsmål?

Du kan ringe Staffan Hübinette på +46 708658225 eller sende e-post til: staffan.hubinette@tollare.orgPåmelding

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *