Utvecklingskonferens 2016

NGRs medlemsorganisationer möttes till den årliga Styrelse- och utvecklingskonferensen, 29. – 30.januari. Denna gång på Wendelsberg, IOGT-NTOs folkhögskola i Mölnlycke utanför Göteborg. Nära Landvetter flygplats, tåget till Stockholm, Oslo och Köpenhamn. 

Ett intensivt och spännande program med allt från aktuellt alkoholforskning på högsta nivå till utbyte av mer handfasta verksamheter inom våra organisationer.

Bland programpunkterna kan nämnas:

IOGT Internationals arbete med att implementera Alcohol Policys i olika länder samt arbetet med att finna ny medlemmar i ”nya länder”. IOGT Internationals president Kristina Sperkova medverkar.

Presentation kring internationell forskarrapport om hur alkohol skadar andra samt aktuellt inom alkoholområdet i Sverige. Per Leimar, IOGT-NTO, medverkar.

Presentation av den unika och forskningsbaserade preventionssatsningen STAD, som startade som ett tioårigt projekt och som efter det under ytterligare tio år levt vidare som en permanent verksamhet. Johanna Gripenberg, chef för STAD, medverkar.

Under lördagen var det ett erfarenhetsutbyte mellan medlemsorganisationerna.

Under lördag eftermiddag hålt NGR sitt Representantskapsmöte. 

Som en del av NGRs projekt Gränslös nykterhet och då vi möts på Wendelsberg, IOGT-NTOs eget kulturcentrum, så ger vi kulturen lite extra utrymme i programmet. Man fikk ta del av Wendelsbergs eget kulturutbud och som avslutning på våra dagar slo vi klackarna i taket till toner av Caroline Wennergren och Vintage Jazz Big Band.

 

Anmälningsformulär hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *